top of page

מה זה Humancity?

Humancity היא יוזמה שאפתנית ומעשית, שמטרתה להמציא מודלים חדשניים לקידום

ערים שקולטות מספר גדול של זרים (פליטים, מבקשי מקלט, מהגרי עבודה ועוד). הממשקים בין העיר לזרים שמגיעים אליה הם רבים ולא פשוטים, הן לתושביה (הוותיקים והצעירים) והן לזרים, היוזמה שלנו שואפת למצוא פתרונות לבעיות ולייצר יוזמות שיאפשרו שגשוג לכול הגורמים המעורבים.

 

מה זה דו-א-טון?

הדו-א-טון הוא אירוע של 24 שעות רצופות בו נפגשים יזמים מקהילות שונות לזמן מוגבל כדי לייצר פתרונות לאתגרים ממוקדים. הכוונה בדו-א-טון היא להשתמש בכלים של חדשנות ויזמות כדי לרתום את כל המעורבים להמציא וליישם רעיונות ומיזמים שמיטיבים את המצב עבור כולם. המיזמים והפתרונות יכולים להתממש בשכונות שבהן מתגוררים הזרים כרגע, בחלקים אחרים של העיר, ברחבי הארץ או אפילו בארצות אחרות.

 

מה הולך לקרות במהלך דו-א-טון?

הדו-א-טון מתחיל ביום חמישי 19 למרץ 2015 בשעה 4 בצהריים ויימשך עד יום שישי ה-20 למרץ בשעה 4 בצהרים. במהלך היממה יפתחו בקבוצות רעיונות לקראת ״פאנל המשאבים״ שיתקיים בסופו.

 

איך משתתפים?

מגיעים ביום חמישי ב-4 אחר הצהריים, מקשיבים, משוחחים, חושבים, משתתפים בסדנאות או בקבוצות שמתהוות, ומשתדלים לקדם יוזמה או יוזמות שנראות לכם. באירוע נעבוד על רעיונות שיגיעו בשלים חלקית (כתוצאה מעבודה עליהם במפגשים המקדימים), על מנת לקדם את סיכוייהם להתממש. מי שמעונין מוזמן מאוד להצטרף למפגשי ההכנה וכך ללמוד ולהגיע יותר מוכן ואולי גם למצוא כבר מראש שותפים למיזם. לא יכולים להגיע למפגשי הכנה? לא נורא, אתם מוזמנים להצטרף לצוותים להמשך העבודה בדו-א-טון עצמו.

 

מה זה ״פאנל המשאבים"?

משתתפי הפאנל הם כולם אנשים (נציגי חברות, משקיעים ואחרים) שהתחייבו לתמוך ולקדם מיזמים מהם יתרשמו במיוחד. התרומה עשויה להתבטא בהון התחלתי, בייעוץ מקצועי, ליווי, קישור לגורמים רלוונטיים אחרים ועוד.

 

איזה סוג של מיזמים צפויים?

המיזמים שניצור בעבודה המשותפת הם כאלה ש:

1)    תושבי המקום מרוויחים מהם;

2)    מבקשי המקלט מרוויחים מהם;

3)    המיזם מצליח לקיים את עצמו בהמשך הדרך.

 

מה להביא ל דו-א-טון?

תביאו אנרגיות טובות ובגדים נוחים. לכל השאר אנחנו נדאג, כולל אוכל ושתייה ומוזיקה,  גם מה שצריך כדי לתפוס תנומה.

 

מה קורה לאחר דו-א-טון?

הצוותים יקבלו מקום לעבוד ממנו, משרד והדרכה במשך מספר חודשים ולאחר מכן תהיה להם ההזדמנות להציג את הרעיון למשקיעים.

 

האם צריכים להגיע עם רעיון כדי לקחת חלק?

אם יש כבר רעיון אז בטח, ואם אין, אתם מוזמנים לבוא ולהצטרף לצוותים במהלך הדו-א טון או לקחת חלק במפגשי ההכנה ולייצר יחד את הרעיונות.

 

מי יכול לקחת חלק?

תושבי דרום תל-אביב, מבקשי מקלט וישראלים שרוצים לעבוד יחד כדי לנסות לפתור חלק מהבעיות שקיימות היום בדרום העיר ובנקודות המגע בין מבקשי המקלט לבין תושבי דרום תל אביב. באופן ספציפי יותר, (ואנחנו פונים לנשים וגברים כאחד) אנו מזמינים יזמיות, מפתחות, מומחות UX, מנהלות קהילה, מעצבות, bizdev, נשות פיננסים, נשות חינוך, רפואה ונשות מקצוע שיכולים תרום לפתרונות שיווצרו במהלך הפעילות. הרשמו עכשיו.

 

מי נחשב מבקש מקלט בישראל ולמה הם מהווים בעיה בדרום תל אביב?

מבקשי מקלט הם אנשים שחייהם נמצאים בסכנה בארץ מוצאם וישראל העניקה להם הגנת קבוצתית שמאפשרת להם לשהות ולהתפרנס בישראל. על פי נתוני מרשם רשות האוכלוסין וההגירה לשנת 2014, מספרם של מבקשי מקלט המתגוררים בישראל עומד על כ-46,000 אנשים מסודן ואריתריאה. המצאותם במספרים גדולים בדרום תל אביב מקשה על התשתיות הקיימות ודורשת משאבים רבים הנלקחים מהתושבים.

 

מי עומד מאחורי היוזמה?

חברת SIT יחד עם תומר וינשטין מארגנים את האירוע ואינם נוקטים עמדה לגבי השאלה מי אשם במצב הקשה של חלק מתושבי השכונות הוותיקים וגם של הקהילה הזרה, וגם אינם מייצגים עמדה לגבי הפתרון הכוללני לסוגיה. העקרונות המנחים אותנו הם:

 

1)    המצב הנוכחי רע לכולם: לתושבי השכונות שבהן מתגוררים הזרים, לזרים עצמם, לשאר תושבי העיר, לתושבי המדינה.

 

2)    זה איננו משחק סכום אפס, הווה אומר, שכדי שחלק מהמשתתפים ירוויחו, לא בהכרח חלק אחר צריך להפסיד. חייבים להימצא פתרונות שמועילים לכולם:

הופכים את המצב להזדמנות פיתוח ושגשוג לתושבים, שומרים על הזכויות של הזרים ומקדמים את כלכלת העיר והמדינה.

 

3)    לכולנו יש אויב אחד והוא משותף: הקיבעונות המחשבתיים שכל אדם – לא משנה מי הוא או היא – סובלים מהם. זו הנטייה שלנו לראות דברים באופן מסוים, והקושי לחשוב שקיימות דרכים אחרות, ולכן גם פתרונות חדשים וחדשניים. מטרתנו בכל המיזם הזה היא לעזור לכולנו להשתחרר מהקיבעונות ולבחון אלטרנטיבות חדשות ומועילות.

 

יש עוד שאלות? כתבו לנו.

שאלות נפוצות

  • Facebook Clean
bottom of page